Muzeul de Arheologie și Istorie Medievală din Focșani, redeschis în urmă cu aproape două luni, a atras deja sute de vizitatori, dornici să exploreze bogata moștenire istorică a județului Vrancea. Printre cele mai impresionante exponate se numără fosile de mamuți, artefacte vechi de mii de ani și descoperiri arheologice care oferă o privire inedită asupra trecutului regiunii.
Ce poți descoperi la muzeu?
Fosile de mamuți și mamifere care au trăit în urmă cu peste 50.000 de ani, descoperite pe malurile râului Siret
Urme ale activității umane de acum 36.000 de ani, care atestă existența unor așezări timpurii în zonă
O rară lentilă de cenușă vulcanică, scoasă la suprafață din pământul comunei Bolotești, o mărturie a evenimentelor geologice din trecut
Un muzeu restaurat, o atracție culturală de neratat
Redeschiderea muzeului a fost posibilă datorită reabilitării realizate de Consiliul Județean Vrancea, iar clădirea, considerată o adevărată bijuterie arhitecturală, oferă acum un spațiu modern și atractiv pentru pasionații de istorie.
„Muzeul, o adevărată bijuterie arhitecturală, după reabilitarea realizată de Consiliul Județean Vrancea, vă așteaptă cu ușile deschise pentru a ne redescoperi „rădăcinile” arhaice, pentru a ne înțelege mai bine prezentul și a privi cu încredere spre viitor!” – a declarat Nicușor Halici, președintele Consiliului Județean Vrancea.
Program și locație
Program de vizitare:
➡ Miercuri – Duminică: 09:00 – 16:00
Adresă: Bulevardul Gării nr. 1, Focșani, Vrancea
Acest muzeu reprezintă o oportunitate unică pentru locuitorii Vrancei și turiști de a descoperi bogăția istorică și arheologică a regiunii.
Dacă nu ai vizitat încă Muzeul de Arheologie și Istorie Medievală din Focșani, acum este momentul perfect să o faci!(Sursa: CJ Vrancea)